Mujezinović - Odžak
0

Turske kompanije žele investirati u BiH

FENA
Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Republike Turske u BiH Vefahana Odžaka.

Kako je saopćeno iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH, tokom susreta razmijenjena su mišljenja o načinima jačanja svih vidova saradnje dviju zemalja, posebno kada je riječ o ekonomiji.

Premijer Mujezinović je zahvalio na dosadašnjoj pomoći koju je Turska pružila BiH, uz konstataciju da je evidentno da se saradnja dviju zemalja poboljšava iz godine u godinu, ali da može biti i bolja.

  • U tom smislu, pred Vladom FBiH je zadatak da osigura stranim investitorima ambijent za bolje poslovanje, kazao je Mujezinović, predstavivši turskom ambasadoru mogućnosti investiranja na izgradnji autoceste na koridoru 5-C, brzih cesta, u elektroenergetskom sektoru, trgovini, poljoprivredi te proizvodnji halal i zdrave hrane.

Turski ambasador kazao je da postoji veliki interes turskih kompanija za ulaganja u BiH i za dodatno investiranje onih koji se već nalaze na tržištu naše zemlje.

-Planiramo početkom naredne godine organizirati veliki simpozij na kojem bi bio prisutan veliki broj turskih kompanija, a na kojem bi bili predstavljeni potencijali BiH, dodao je ambasador Odžak.

Posebno je naglasio da Turska želi da BiH ima svijetlu i prosperitetnu budućnost, u čemu ima bezrezervnu podršku i pomoć ove zemlje, kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu.