{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Turske kompanije žele investirati u BiH

F
16.9.2009. u 12:21
0
0
Turske kompanije žele investirati u BiH
0
Turske kompanije žele investirati u BiH
Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Republike Turske u BiH Vefahana Odžaka.
Kako je saopćeno iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH, tokom susreta razmijenjena su mišljenja o načinima jačanja svih vidova saradnje dviju zemalja, posebno kada je riječ o ekonomiji.

Premijer Mujezinović je zahvalio na dosadašnjoj pomoći koju je Turska pružila BiH, uz konstataciju da je evidentno da se saradnja dviju zemalja poboljšava iz godine u godinu, ali da može biti i bolja.

- U tom smislu, pred Vladom FBiH je zadatak da osigura stranim investitorima ambijent za bolje poslovanje, kazao je Mujezinović, predstavivši turskom ambasadoru mogućnosti investiranja na izgradnji autoceste na koridoru 5-C, brzih cesta, u elektroenergetskom sektoru, trgovini, poljoprivredi te proizvodnji halal i zdrave hrane.

Turski ambasador kazao je da postoji veliki interes turskih kompanija za ulaganja u BiH i za dodatno investiranje onih koji se već nalaze na tržištu naše zemlje.

-Planiramo početkom naredne godine organizirati veliki simpozij na kojem bi bio prisutan veliki broj turskih kompanija, a na kojem bi bili predstavljeni potencijali BiH, dodao je ambasador Odžak.

Posebno je naglasio da Turska želi da BiH ima svijetlu i prosperitetnu budućnost, u čemu ima bezrezervnu podršku i pomoć ove zemlje, kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: