{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Turska kompanija gradi fabriku lijekova u TK

F
1.4.2009. u 14:42
0
0
Turska kompanija gradi fabriku lijekova u TK
0
Turska kompanija gradi fabriku lijekova u TK
Predstavnici Tuzlanskog kantona primili su danas u radni posjet izaslanstvo turske farmaceutske kompanije "Bilim" i njihove domaćine u Bosni i Hercegovini predstavnike kompanije "Tuzlafarm".
Na sastanku je, uz ostalo, bilo riječi o procedurama i zakonskoj regulativi kada je u pitanju nabavka i opskrba stanovništva Tuzlanskog kantona lijekovima i drugim farmaceutskim materijalom.

Posebna pažnja posvećena je planiranim projektima i investicijama kompanije "Bilim" na području Tuzlanskog kantona. Naime, turska kompanija, u saradnji sa domaćim partnerom "Tuzlafarmom", planira izgradnju tvornice za proizvodnju lijekova na području Tuzlanskog kantona.

"Vrijednost investicije procjenjuje se na oko dva do tri miliona eura. Ako se uzme u obzir da ovu tvornicu planiramo izgraditi tako da zadovoljava europske standarde, uključujući i GMP standard, smatramo da će njeno otvaranje u BiH doprinijeti i daljem razvoju i produbljivanju dobrih odnosa BiH i Turske", izjavio je Gorkem Demirten, menadžer za izvoz kompanije "Bilim".

Inače, "Bilim pharmaceuticals" već je tri godine prisutan na tržištu Bosne i Hercegovine i bilježi konstantan razvoj i porast prometa. Kompanija je osnovana 1953. godine, zapošljava preko 1000 radnika i treća je kompanija po prometu na tržištu Turske.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: