|

Turkish Airlines dobija konkurenciju: AtlasGlobal uvodi liniju na relaciji Istanbul-Sarajevo

Turkish Airlines dobija konkurenciju: AtlasGlobal uvodi liniju na relaciji Istanbul-Sarajevo
26
Klix.ba
23.2.2017. u 09:49
53
komentara
26

dijeljenja
Turkish Airlines dobija konkurenciju: AtlasGlobal uvodi liniju na relaciji Istanbul-Sarajevo Foto: AtlasGlobal
Uvođenjem leta na relaciji Istanbul-Sarajevo turska aviokompanija AtlasGlobal ovog ljeta planira proširiti poslovanje na prostoru bivše Jugoslavije.
"Planiramo se proširiti na Balkanu. Uvest ćemo letove za Beograd i Sarajevo. Balkan je odlično područje za poslovanje", kazao je u Beogradu Ender Karaca, regionalni menadžer kompanije.

Dnevni letovi na relaciji Istanbul-Beograd treba da budu uvedeni od 15. marta, a ubrzo se očekuje da će AtlasGlobal početi pružanje usluga transporta i u Sarajevu.

Sarajevo i Beograd tako će postati dva od 17 novih odredišta kompanije ove godine. Između ostalih, usluge će pružati i u Tirani i Bukureštu.

AtlasGlobal će u Sarajevu imati jaku konkurenciju s obzirom na to da Turkish Airlines tokom ljetne sezone održava 18 sedmičnih letova između Sarajeva i Istanbula. AtlasGlobal će postati prva aviokompanija koja će od 2014. godine, osim Turksih Airlinesa, održavati vezu između Međunarodnog aerodroma Sarajevo i Ataturk aerodroma u Istanbulu. Osim toga, povoljni Pegasus će imati devet sedmičnih letova s istanbulskog Sabiha Gokcen aerodroma u Sarajevo.

Iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo ranije je saopćeno da očekuju prekretnicu u poslovanju ove godine i da se nadaju da ce imati milion putnika.

Osim AtlasGlobala, Wizz Air od aprila planira uvesti dva sedmična leta iz Budimpešte, belgijski TUIFly uvodi sezonske usluge iz Charleroija u glavni grad BiH, a Qatar Airways bi trebalo da omogući letove iz Dohe u Sarajevo koji su najavljeni za prošlu godinu.
Prijavi grešku


Komentari (53)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...