biznis
0

Tri miliona u novu proizvodnu liniju kartonskih ambalaža

Sarajevo-x.com
Kompanija C.P.A. – lider na bosanskohercegovačkom tržištu kartonske ambalaže koja se svojom kvalitetom proizvodnje nametnula najvećim domaćim proizvođačima, ovih dana stavila je u pogon novu proizvodnu liniju ambalaže na specijaliziranim mašinama.

Prema riječima vlasnika kompanije C.P.A. Hasana Uščuplića, investicija je vrijedna tri miliona maraka, a omogućit će zahtjevnom tržištu u cijelom Regionu da dobije najkvalitetniju ambalažu, prevashodno onu koja se do sada nije na ovom prostoru mogla izrađivati a namijenjena je proizvođačima lijekova, kanditorskoj industriji, proizvođačima dijelova za automobile itd.

Edukaciju kadrova za rad na novoj proizvodnoj liniji ova kompanija obavila je pravovremeno, a u suradnji sa poslovnim partnerima iz Hrvatske, Njemačke i Švicarske, tako da će visokokvalitetna proizvodnja, sa kapacitetima koji mogu zadovoljiti sve potrebe kupaca u BiH i dijela tržišta Hrvatske, već od prvih dana krenuti punom snagom.

Prema riječima Almire Zulić, direktorice marketinga, već u vrijeme pokretanja nove proizvodne linije potpisani su značajni poslovni ugovori koji će osigurati već na početku opravdanost ovoj značajnoj investiciji. Također, omogućit će se dosadašnjim poslovnim partnerima da uđu u poduzetničke poduhvate za koje su bili limitirani činjenicom da su morali ambalažu uvoziti iz inozemstva, što je u startu poskupljivalo njihove proizvode.

Uporedo sa razvijanjem nove proizvodnje C. P. A. je modernizirala dosadašnje proizvodne procese i značajan akcenat dala na dizajn ambalaže, tako da svojim poslovnim partnerima može ponuditi kompletnu uslugu i kvalitetan proizvod, kako bi zadržali lidersku poziciju na tržištu kartonske ambalaže.