biznis
0

Travnik: Ugovori o stručnom osposobljavanju mladih

SRNA
Travnik
Travnik
U Travniku su potpisani ugovori o zajedničkoj realizaciji projekta "Pomoć za samopomoć" u okviru kojih će tri mlade Travničanke unaprijediti stručno obrazovanje radi radi lakšeg zaposlenja.

Željka Dujo, Edina Akeljić i Aida Alispahić dobile su mogućnost stručnog osposobljavanja u periodu od godinu dana.

Za troškove njihovog rada i plate iz opštinske kase biće izdvojeno šest hiljada maraka, ali će u svemu učestvovati i preduzeća "Adelina - f" iz Travnika i "Nobil" iz Nove Bile.  

Ugovore su potpisali vršilac dužnosti načelnika opštine Travnik Admir Hadžiemrić i direktori preduzeća "Aeline-f" i Muazem Gerina i "Nobila" Zoran Gazibradić. Sa ovim ugovorima ukupno je sedmoro mladih dobilo priliku za stručno usavršavanje.

Hadžiemrić je istakao značaj intenziviranja aktivnosti lokalne zajednice u svim oblicima brige o mladima, ali i saradnje sa privrednim subjektima u Travniku, koja je ključ za rješavanje nezaposlenosti mladih.

Direktor "Aeline-f" Muazem Gerina kaže kako se na ovaj način rada za sedam mladih ljudi, ali i za njihove porodice stvaraju uslovi za bolji život.

Opština Travnik omogućila je da projekat "Pomoć za samopomoć" bude realizovan kao rezultat saradnje njemačke Fondacije "Vings of hop" /WINGS OF HOPE/ i travničkog Udruženja privrednika "Uput".