Donirali milion dolara
0

Toyotini radnici priključili se Crvenom krstu u pomaganju žrtvama uragana

Klix.ba
Uposlenici automobilske kompanije Toyota priključili su se Crvenom krstu u pružanju pomoći žrtvama urgana Sandy te radu na saniranju nastale štete koja se mjeri milijardama američkih dolara

Toyota je doznačila i iznos od milion dolara američkom Crvenom krstu i drugim neprofitnim organizacijama koje pružaju pomoć žrtvama uragana.

Zvaničnici Toyote su izrazili saučešće porodicama stradalih i saosjećanje s onima čiji su domovi i poslovni prostori uništeni tokom oluje.

"S obzirom smo i sami pretrpjeli znatne štete na svojim postrojenjima, posebno u državi New Jersey, to je bio razlog više da se aktivno uključimo u akcije pomoći. Mnogi naši uposlenici već volontiraju u humanitarnim akcijama i mi ih u tome podržavamo i zahvaljujemo im’’, stoji u saopćenju Toyota Motor North America Inc.

Također, pomažući svojim kupcima u državama pogođenim uraganom, Toyota je omogućila odgodu plaćanja rata za kupljene automobile, kao i plaćanje u olakšanim uslovima, kako bi novce mogli odmah preusmjeriti na popravku svojih domova.