Kriza u koncernu
9

Todorićeva prva izjava: Glavni cilj trebao bi biti spasiti Agrokor i sva radna mjesta

Klix.ba
Ivica Todorić
Ivica Todorić
Ivica Todorić odlučio je dati prvu službenu izjavu. Krajem prošle sedmice, nakon što se situacija s Agrokorom počela dodatno komplicirati zbog novih informacijama o milijardama kuna ukupnog duga, Todorić se odlučio oglasiti.

"Glavni cilj trebao bi biti spasiti Agrokor i sva radna mjesta u kompaniji, da kompanije iz sistema Agrokora nastave uspješno poslovati. A jednako je važno riješiti problem s dobavljačima", rekao je Todorić za Nacional.

Nažalost, nije htio odgovoriti na sva ostala bitna pitanja, između ostalih i ona o stvarnom dugu koncerna, strukturi mjenica i zadužnica, dvostrukom knjigovodstvu i ostalim tajnovitim i mutnim aspektima Agrokorovog poslovanja.

Dodao je, doduše, kako je spreman i otvoren za nastavak komunikacije, ali postoji niz racionalnih razloga što zasad ne želi više govoriti putem medija.

Podsjetimo, Agrokor je irskoj berzi dostavio podatke o zaduženosti. Zaduženost, kako navode u saopćenju iznosi nešto više od 40 milijardi kuna, ali samo za dio kompanija i to na datum 31. mart.