biznis
0

TLM i Aluminij d.d. potpisali ugovor vrijedan 150 milioa dolara

FENA
Predsjednik Uprave šibenske Tvornice lakih metala (TLM) Ivan Koštan i direktor Aluminija d.d. Mostar Mijo Brajković potpisali su danas ugovor o isporuci aluminija za TLM u 2007. godini.

Prema ugovoru, u tekućoj godini Aluminij će šibenskom prerađivaču isporučiti 51 tisuću tona blokova i trupaca ukupne vrijednost oko 150 miliona dolara, priopćeno je iz Aluminija d.d.

"Od 1996. kada je intenzivirana naša poslovna suradnja, Aluminij je TLM-u isporučio 241 tonu aluminija u vrijednosti 457 miliona dolara. Ugovorom za ovu godinu, koji je baziran na prihvatljivim komercijalnim uvjetima, TLM-u se osiguravaju kontinuitet kvalitetne proizvodnje i dobri uvjeti za privatizaciju koja upravo ulazi u završnu fazu", kazao je tom prigodom Koštan.

Brajković je najavio da će dva poduzeća sredinom ove godine potpisati petogodišnji plan o isporuci aluminija, i to u količinama od 51 do 60 hiljada tona godišnje.

Time će se, dodao je Brajković, steći preduvjeti za privatizaciju TLM-a s obzirom da potencijalni kupci traže dugoročno rješenje opskrbe TLM-a sirovinom.