|

Termoelektrana Gacko od jutros van pogona, pojavila se vlaga u generatoru

Termoelektrana Gacko od jutros van pogona, pojavila se vlaga u generatoru
3
S
SRNA
6.11.2019. u 13:17
8
komentara
3

dijeljenja
Termoelektrana Gacko od jutros van pogona, pojavila se vlaga u generatoru
Blok Termoelektrane "Gacko" od jutros je van pogona, a nakon višesatne analize stručnih osoba utvrđeno je da je uzrok pojava vlage u zoni generatora, usljed velikih padavina na području Gacka i okoline, rekao je izvršni direktor za proizvodnju električne energije i razvoj Termoelektrane Đoko Milović.
Prema njegovim riječima, u toku su radovi na otklanjanju kvara, a sinhronizacija bloka Termoelektrane "Gacko" očekuje se sutra.

Milović je rekao da je ovo neplanski ispad iz pogona koji neće prouzrokovati štetu u proizvodnji.

On je napomenuo da je poslije završetka kapitalnog remonta, Termoelektrana "Gacko" imala rekordno vrijeme neprekidnog rada, a to je 105 dana rada u kontinuitetu.

"Poslije toga smo imali planski zastoj koji je definisan po rebalansu bilansa koji je iskorišten za čišćenje kotlovskog postrojenja i otklanjanje ostalih primjedbi. Imali smo postremontski rad sa ostvarenjem zadatih planova proizvodnje u tri mjeseca", rekao je Milović.

On je naveo da, kada je riječ o sirovinama, na deponiji uglja imaju oko 80.000 tona, a na zalihama mazuta postoji oko 200 tona, što su dovoljne količine za funkcionisanje.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...