{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Telekom Srpske ne razmišlja o učešću u privatizaciji BH Telekoma ili Eronet-a

F
12.3.2008. u 16:13
0
0
Telekom Srpske ne razmišlja o učešću u privatizaciji BH Telekoma ili Eronet-a
0
Telekom Srpske ne razmišlja o učešću u privatizaciji BH Telekoma ili Eronet-a
"Telekom Srpske" ne razmišlja o eventualnom učešću u procesu privatizacije BH Telekoma i Eroneta, ukoliko i kada do toga dođe, izjavio je danas generalni direktor "Telekoma Srpske" Predrag Ćulibrk.
On je na pres-konferenciji u Banjoj Luci kazao da "Telekom Srpske" i po sadašnjoj strukturi telekom operatera može ispuniti plan širenja i na tržište Federacije BiH, odnosno cjelokupne BiH.

Predstavljajući poslovne rezultate u prošloj i planove za ovu godinu, Ćulibrk je rekao da je pokazatelj uspješnog poslovanja "Telekoma Srpske" i broj više od 1.355.000 korisnika svih usluga, od čega su oko 360.00 korisnici fiksne telefonije, oko 45.000 korisnici internet usluga i više od 950.000 korisnika mobilne telefonije - m:tel.

U odnosu na period prije privatizacije, zabilježen je porast broja korisnika mobilne telefonije, m:tel, od čak 51 posto, kazao je Ćulibrk i precizirao da su na području FBiH postignuti značajni rezultati jer je broj m:tel korisnika povećan sa 10.000 na 120.000.

"Postigli smo pokrivenost teritorije BiH s 84 posto, a pokrivenost stanovništva BiH je 99 posto, što u odnosu na 2006.godinu predstavlja povećanje za četiri posto", kazao je Ćulibrk.

"Telekom Srpske" je u prošloj godini ostvario brutodobit od 88.100.598 KM, što je za 10 posto više u odnosu na 2006.

U ovoj godini planira više projekata poboljšanja kvaliteta pristupnih mreža, instaliranje novih baznih stanica, širenje distributivne mreže, konkretno u Sarajevu, Zenici, a zatim i drugim gradovima FBiH, te još neke projekte.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: