|

TE Gacko u pogonu nakon 20 dana zastoja

TE Gacko u pogonu nakon 20 dana zastoja
0
S
SRNA
28.11.2009. u 14:14
0
komentara
0

dijeljenja
TE Gacko u pogonu nakon 20 dana zastoja TE Gacko
Termoelektrana Gacko uključena je na mrežu nakon dvadesetodnevnog zastoja, potvrdio je Srni izvršni direktor za proizvodnju u ovoj termoelektrani Branislav Rupar.
On je podsjetio da je do višednevnog zastoja došlo zbog jakog nevremena koje je prouzrokovalo nestanak 400-kilovoltnog i 110-kilovoltnog napona, usljed čega je došlo do kvara turbogeneratora.

Rupar ističe da je kvar otklonjen, te da je zastoj iskorišten i za čišćenje kotlovskog postrojenja i otklanjanje uočenih nedostataka u eksploataciji postrojenja.

"Uprkos višednevnom zastoju, neće biti većih odstupanja od planirane godišnje proizvodnje električne energije koja iznosi 1541,22 gigavat sat", rekao je Rupar.

On je naveo da je ovo preduzeće u oktobu proizvelo 161 gigavat sat električne energije ili 7,48 odsto više od planirane proizvodnje.

Rupar kaže da imaju i dovoljne zalihe uglja, ulja, maziva i drugih energenata za nesmetan rad ovog giganta u narednom periodu.

Termolektrana Gacko u četvrtak uveče bila je sinhronizovana na mrežu, ali je u jutarnjim satima u petak zbog pucanja na cijevnom sistemu kotla isključena sa mreže.

Tokom jučerašnjeg dana saniran je kvar, tako da je sinoć jedan od najvećih proizvođača električne energije u RS ponovo počeo sa radom.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.