{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tatiana Proskuryakova na čelu Svjetske banke za BiH i Crnu Goru

9.12.2014. u 09:37
0
8
Tatiana Proskuryakova na čelu Svjetske banke za BiH i Crnu Goru
0
Tatiana Proskuryakova imenovana je za novu šeficu kancelarija Svjetske banke za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru. Na dužnost će stupiti 12. januara 2015., sa sjedištem u Sarajevu.
Tatiana Proskuryakova
Tatiana Proskuryakova
Proskuryakova je trenutno šefica kancelarije Svjetske banke u Makedoniji. Prije toga je bila savjetnica za operacije u Argentini, Paragvaju i Urugvaju sa sjedištem u Buenos Airesu, u Argentini.

Radi za Svjetsku banku od 1992., gdje je tokom svoje karijere obavljala razne dužnosti, kako u sjedištu Banke, tako i u kancelarijama na terenu, uključujući rad na operacijama (u regijama Evrope i centralne Azije i Latinske Amerike i Kariba), upravljanje portfeljom (Odjeljenje za efektivnost razvoja u Latinskoj Americi), te korporativnu strategiju (potpredsjedništvo za operativnu politiku i usluge za zemlje).

Tokom 2003-2007. je bila viša savjetnica koja je predstavljala Rusku Federaciju u Odboru izvršnih direktora Svjetske banke.

Ima magisterij iz ekonomije/političke ekonomije, kojeg je odbranila na Moskovskom državnom univerzitetu, te magisterij iz ekonomije sa Univerziteta Oxford, UK.

Na ovoj funkciji, Proskuryakova će raditi s vlastima na definisanju finansijske i tehničke podrške Svjetske banke u pravcu ubrzanja ekonomskog rasta i izgradnje prosperiteta, uz istovremeno ostvarivanje napretka na procesu pridruživanja Evropskoj Uniji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: