{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Talgo vozovi na bh. šinama krajem marta

F
22.3.2010. u 13:35
0
8
Talgo vozovi na bh. šinama krajem marta
0
Talgo vozovi na bh. šinama krajem marta
"Prva garnitura od devet talgo vozova nalazi se u Centralnoj radionici u Rajlovcu i nakon završetka procedura vezanih za PDV očekujemo da do kraja marta krene u ispitivanja i procedure uvođenja u saobraćaj", izjavio je Feni izvršni direktor za poslove operatora Željeznica FBiH Smajo Salketić.
Ova garnitura bi naljeto mogla krenuti u probnu vožnju prema Pločama, a polovinom decembra biti uključena u redovni saobraćaj, prilikom prelaska na zimski red vožnje.

"Naša je želja da s 'talgo' vozovima idemo tzv. program 3B - Beograd, Budimpešta, Beč. Radimo na tome intenzivno i nadamo se da će se za nekoliko godina naši planovi ostvariti", dodao je Salketić koji učestvuje u radu međunarodne željezničke konferencije za putnički saobraćaj danas u Sarajevu na kojoj predstavnici evropskih željezničkih kompanija prave red vožnje za iduću godinu.

Salketić je podsjetio da je u važećem redu vožnje uvedena nova dnevna linija Sarajevo-Beograd te dodao da su zadovoljni kako funkcioniše.

"Za naredni red vožnje namjeravamo pojačati taj pravac s još jednim noćnim vozom, a zatim putem ovih dogovora vozove produžiti dalje od Zagreba prema Ljubljani i Beču i pokušati napraviti servis koji zovemo 3B s dnevnim i noćnim linijama", kazao je on.

Shodno ugovoru za nabavku devet putničkih garnitura od po devet vagona nagibne tehnike "talgo", potpisanom u julu 2005., kompanija Patentes "Talgo" S.A iz Madrida će isporučiti Željeznicama FBiH prve dvije garniture vozova u 2010. godini, a ostalih sedam u 2011.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: