biznis
352

Svjetska telekom industrija odala najveće priznanje kompaniji Infobip

Infobip proglašen za najbolje ocijenjenu A2P SMS kompaniju za 2017. godinu .

Sa prosječnom ocjenom 4.24 od 5 Infobip je najbolje ocijenjen u kategoriji A2P SMS komunikacijskih kompanija za tekuću godinu, prema istraživanju konsultantske kuće ROCCO. U nezavisnom istraživanju učestvovalo je više od 400 profesionalaca iz telekomunikacijske industrije, koji dolaze iz 326 mobilnih operatera, a samo istraživanje je sprovedeno u 147 zemalja.

"Ispitanici su ocjenjivali kompanije po 38 tačaka, kao što su tehnička ekspertiza, kvalitet usluge, monetizacija saobraćaja, dostupnost platforme, proces implementacije, tehnička podrška, globalno prisustvo, ekspertiza, poznavanje lokalnih tržišta i brojne druge. Prema nezavisnoj metodologiji konsultantske kuće ROCCO, kompanije sa prosječnom ocjenom iznad 4 svrstane su u prvu kategoriju. Veliko je priznanje biti ocijenjen u našim izvještajima kao kompanija ovog ranga, obzirom da osiguravamo nezavisan i potpuno neutralan pogled na tržište", izjavio je Jason Bryan, izvršni direktor konsultantske kuće ROCCO.

Prema riječima osnivača i direktora Infobipa Silvija Kutića, ovo priznanje je dokaz predanog i napornog dugogodišnjeg rada sa mobilnim operaterima širom svijeta, te inspiracija da i dalje zadrže dosadašnji pravac. "Ponosni smo što smo uvijek i iznova fokusirani na inovacije i proaktivni pristup prema klijentima i partnerima, bez kojih ne bismo bili ovdje gdje smo danas. Raduje nas što su naši napori prepoznati od strane telekomunikacijske industrije, ali isto tako shvatamo da je ovo za nas tek početak," kaže Kutić, direktor Infobipa. Infobip danas ima 52 ureda širom svijeta, a sarajevski ured otvoren je 2010. godine i danas broji blizu 100 uposlenih. Zajedno sa uredima u Puli i Zagrebu predstavlja jedan od tri najveća ureda ove kompanije u svijetu, te ujedno glasi i za iznimno važan developerski centar u kojem se razvija dobar dio Infobipovih proizvoda te vode operacije za čitav Bliski Istok i Sjevernu Afriku. O veličini ove kompanije govori i podatak da je od ukupnog broja aktivnih mobilnih uređaja na globalnom nivou, njih 60% trenutno u interakciji sa Infobipovom platformom, a predviđanja govore da će do 2018. svaki mobilni uređaj u svijetu biti u interakciji sa platformom ove kompanije.

Konsultantska kuća ROCCO je od 2012. specijalizirana za nezavisna i nesponzorisana istraživanja koja sprovodi u specifičnoj branši telekomunikacijske industrije na polju roaminga i interkonekcije.

Ovogodišnje istraživanje obuhvatilo je najveći broj mobilnih operatera do sada, čineći ga najrelevantnijim istraživanjem telekomunikacijske industrije ove vrste. Više informacija o izvještaju dostupno je na web stranici.

Izvor ilustracije: ROCCO-va infografika