biznis
204

Svečano otvoren sedmi Sajam zapošljavanja JobFAIR ‘15

Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U prostorijama Elektrotehničkog fakulteta danas je svečano otvoren ovogodišnji Sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnološih fakulteta i ekonomije "JobFAIR ‘15 - Iskoristi svoju šansu!".

Ceremoniji otvaranja Sajma prisustvovali su profesori, predstavnici Univerziteta i Elektrotehničkog fakulteta, predstavnici kompanija i medija, vladinih i nevladinih institucija, kao i studenti i organizatori Sajma. Glavna organizatorica Sajma, Edita Milišić, istakla je: "Naša vizija, koja povezuje studente, kompanije i obrazovni sistem, vodila je organizatore projekta od samog početka ka cilju koji će našim kolegama omogućiti zaposlenje. Cilj nam je razbiti predrasude da studenti ne rade na obezbjeđivanju vlastite budućnost i pokazati da ne čekamo prilike, već ih sami kreiramo. Vjerujem da je do sada uspješno izgrađena saradnja s kompanijama, univerzitetima, medijima, državnim institucijama i studentima izuzetno bitan temelj za dalji razvoj i napredak ovog projekta, koji iz godine u godinu dovodi studente i kompanije u direktan kontakt".

Iskoristite svoju priliku već danas i posjetite Sajam do 17 sati na Kampusu Univerziteta u Sarajevu. Više detalja o popratnim sadržajima Sajma možete pronaći na Facebook pageu i web stranici jobfair.ba.