Nikšić i Moon presjekli vrpcu
0

Svečano otvoren prvi drive-thru McDonald's restoran u BiH

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Prvi drive-thru McDonald's restoran u BiH večeras je svečano otvoren kod hotela Radon Plaza u sarajevskom naselju Nedžarići.

Svečanom otvaranju prisustvovao je veliki broj zvanica, a čast da zvanično otvore restoran dobili su premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i ambasador SAD u BiH Patrick Moon.

Ambasador Moon je istakao da je McDonald's nešto što je prepoznatljivo u Sarajevu od otvaranja prvog restorana u julu ove godine.

"Ono po čemu je McDonald's poznat je otvaranje novih radnih mjesta, davanje poticaja ekonomiji i društveno odgovorno preduzeće", rekao je Moon.

Premijer Nikšić je naglasio da se otvaranjem ovog restorana otvaraju i nova radna mjesta.

"Vlada FBiH je opredijeljena i spremna stvarati ambijent da se očuva svako postojeće radno mjesto a pogotovo za otvaranje novih", kazao je Nikšić.

U novom restoranu, koji je nešto sasvim novo u našoj zemlji, posao je dobilo 70 osoba. Gosti će svoje omiljeno jelo iz McDonald'sa naručivati iz automobila, uz pomoć prilazne trake.

Površina novog restorana je 500 kvadratnih metara i imat će 160 mjesta za sjedenje, a površina kompletnog objekta sa prilazima i pratećim objektima je oko 1.500 kvadratnih metara.

Dio restorana u kojem se jelo može naručiti iz vozila će raditi 24 sata, a radno vrijeme restorana sa sjedećim mjestima će biti do ponoći.

Najavljeno je da će biti otvorena još dva restorana McDonald'sa, u Tuzli i Mostaru.