{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svečanim prijemom u Banjoj Luci obilježeno 55 godina kompanije Hemofarm

Klix.ba
4.6.2015. u 18:29
1
Svečanim prijemom u Banjoj Luci obilježeno 55 godina kompanije Hemofarm
1
Svečanim prijemom u Banjoj Luci obilježeno 55 godina kompanije Hemofarm
Direktor banjalučkog Hemofarma Aleksandar Veselinović rekao je, u svom obraćanju povodom 55 godina postojanja Hemofarma, da je, ova kompanija, prošle godine ostvarila nove rekorde u proizvodnji tableta, kako u broju pakovanja, tako i u broju proizvedenih jedinica.
“Govorim o više od 200 miliona pakovanja i 4 milijarde tableta proizvedenih u prošloj godini. Od tog broja, fabrika u Banjoj Luci proizvela je preko 20 miliona pakovanja lijekova i više od 700 miliona tableta”, rekao je Veslinović i najavio proširenje kapaciteta proizvodnje u Banjoj Luci koji će, od septembra, proizvoditi preko milijardu tableta godišnje.

On je rekao da u se u narednom periodu očekuju i nove investicije u Hemofarmu:

“Stada grupa, čiji smo član skoro deceniju, planirala je više od 20 miliona eura za ulaganja u fabrike u Srbiji i regionu, s ciljem proširenja proizvodnih kapaciteta i izgradnje novih postrojenja”.

Veselinović je istakao da je Hemofarm, kvalitetom poslovanja i kvalitetom svojih proizvoda, odnosom prema zaposlenim i društvenoj zajednici konstantno, svih ovih godina, posvećen unapređenju cjelokupnog zdravstvenog sistema i društva u cjelini:

“Vjerujem da su protekle decenije pokazale su da smo kompanija koja brine o ljudima sa konstantnim nastojanjem podizanja svijesti o važnosti prevencije bolesti i očuvanja zdravlja ljudi”.

Hemofarm Banja Luka je jedina fabrika lijekova u RS koja zapošljava oko 200 radnika. Po tehnološkim rješenjima, jedna je od najsavremenijih fabrika na ovom dijelu Balkana. Osnivač fabrike u Banja Luci je vršački Hemofarm koji je od 2006. član njemačke STADA Grupe, jedne od najvećih generičkih farmaceutskih kompanija.

U sklopu Nedelje Hemofarma, ova kompanija građanima Banja Luke poklanja predstavu “Otac i sin” u režiji Nikole Pejakovića.

Zainteresovani građani, karte mogu podići u Narodnom Pozorištu Republike Srpske.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: