6. i 7. februar
0

Sve spremno za trinaesti Sarajevo Wine Fest, domaći vinari udružili snage

E. Sk.
Ljubitelji vina u glavnom gradu BiH odbrojavaju dane do novog Sarajevo Wine Festa. Već sada organizatori su spremni za trinaesti po redu Međunarodni festival vina i gastronomije u Sarajevu, koji će se održati u hotelu Holiday 6. i 7. februara u periodu od 17 do 22 sata.

Festival će okupiti i predstaviti renomirane domaće i regionalne vinarije sa područja Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije. Putem distributera bit će predstavljena i vina koja dolaze sa područja Francuske, Španije i Italije, te ona koja dolaze sa američkog i australijskog kontinenta.

"Uz prezentaciju vina bit će predstavljena i bogata gastro ponuda predstavnika domaćih proizvođača vrhunskih delicija. Na stolovima, pored vina, naći će se čuveni livanjski sir, proizvodi Udruge ljubuških maslinara, mesni proizvodi i domaća peciva. Poseban naglasak stavljen je na proizvođače vrhunskih vina okupljenih oko Udruge 'Blaž', koju su osnovali hercegovački vinari mlađe generacije", kaže Naida Kovačević, portparol Sarajevo Wine Festa.

Sarajevo Wine Fest redovno posjećuju diplomatski i akademski predstavnici, ali i brojni pjevači, glumci, umjetnici i sportisti kako bi uživali u vrhunskim vinima.

"Očekujemo dolazak više od 1.000 posjetilaca za koje smo pripremili i specijalna iznenađenja", govori Kovačević koja dodaje da je Festival prilika da domaći vinari udruženim snagama, prezentirajući svoje vrhunske proizvode, nastupe na domaćem tržištu, a posjetioci kompariraju domaću, regionalnu i stranu ponudu.