biznis
0

Sutra sjednica Savjeta za trgovinu

FENA
Privredna komora Kantona Sarajevo (PKKS) sutra organizira sjednicu Savjeta za trgovinu Komore o temi "Nacrt zakona o unutrašnjoj trgovini".

Vlada Federacije BiH je sredinom marta utvrdila i u parlamentarnu proceduru uputila Nacrt zakona o unutrašnjoj trgovini.

Tim zakonom uređuje se obavljanje i uslovi za obavljenje trgovine na veliko, trgovine na malo i trgovinskih usluga, osnivanje i prestanak rada trgovačke radnje, posebni oblici obavljanja trgovine, zaštita potrošača i nedopušteno trgovanje, ograničenja, nadzor, kao i brojna druga pitanja.

Predviđene su određene novine u pogledu načina, oblika i uslova obavljanja trgovinske djelatnosti u odnosu na važeći zakon.

Privredna komora Kantona Sarajevo je ocijenila veoma važnim donošenje ovog zakona i organizira širu raspravu o ovoj temi.

Pozvani su svi zainteresirani privrednici iz Kantona Sarajevo koji se bave trgovinom i srodnim djelatnostima da prisustvuju sjednici Savjeta za trgovinu i daju svoje mišljenje, primjedbe i prijedloge na tekst zakona.

Svoje prisustvo potvrdili su i predstavnici Ministarstva trgovine Federacije BiH.