biznis
0

Sutra rasprava o reviziji privatizacije u RS-u

FENA
Narodna skupština Republike Srpske razmatrat će sutra u nastavku sjednice Izvještaj o radu Komisije za reviziju privatizacije državnog kapitala u preduzećima i bankama od 29. maja 2006. do 15. marta 2007. godine sa zaključkom Vlade Republike Srpske koji se odnosi na ovo pitanje.

Kako je najavljeno, rasprava o ovoj tački bi trebalo da bude zatvorena za javnost a na zahtjev Vlade RS-a zbog mogućih osjetljivih detalja koji bi se ticali istražnih radnji oko slučajeva sumnjivih privatizacija koji su proslijeđeni tužilaštvu na daljnje procesuiranje.

Na dnevnom redu je i Izvještaj o saradnji institucija RS-a s Haškim tribunalom od 1. januara do 31. marta ove godine, zatim godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine za 2006. te godišnji izvještaj Radio-televizije Republike Srpske za 2006. i godišnji planovi za 2007. godinu i Izvještaj o radu Komisije za hartije od vrijednosti RS-a za 2006.

Bit će riječi i o Prijedlogu energetskog bilansa RS-a za ovu godinu te o Prijedlogu strategije razvoja malih i srednjih preduzeća u RS-u za period 2006.-2010. godine.