BH Airlines
0

Sutra promotivni let na relaciji Sarajevo - Podgorica - Skoplje

FENA
Javno preduzeće BH Airlines organizirat će sutra promotivni let na relaciji Sarajevo - Podgorica - Skoplje.

Bit će organizirana pres-konferencija u Skoplju na kojoj će biti riječi o uspostavi aviosaobraćaja prvi put između Sarajeva i Podgorice, posebno između Podgorice i Skoplja, a koju će obavljati bh. avioprijevoznik.

"Na ovim prostorima nije uobičajeno da zračni saobraćaj između dvije države održava treća, u ovom slučaju Bosna i Hercegovina između Crne Gore i Makedonije", navode iz BH Airlinesa.

Novinarima će se u Skoplju obratiti ambasador Crne Gore u Makedoniji Duško Laličević, direktor Aerodroma "Aleksandar Veliki" Skoplje Zoran Ilijevski, direktor BH Airlinesa Nudžeim Rečica te predstavnici agencija BH Air u Makedoniji i Crnoj Gori.

"Dokapitalizacijom jedne od najvećih evropskih aviokompanija Turkish Airlinesa, BH Airlines postao je, uz postojeća dva, bogatiji za još jedan avion. Radi se o "boeingu 737-400" čime je BH Airlinesu omogućeno da osim pet postojećih uvede još devet međunarodnih linija, pa danas avioni bh. kompanije lete prema Pragu, Beču, Diseldorfu, Berlinu, Cirihu, Podgorici, Geteborgu, Kopenhagenu, Štokholmu…", navodi se.

Iz BH Airlinesa ističu da je osim novih linija, poboljšana i usluga cateringa na svim linijama na kojima saobraćaju avioni domaće aviokompanije. Uvedene su i brojne pogodnosti za putnike i snižene cijene aviokarata.

"Cilj BH Airlinesa jest da postane savremena kompanija, prepoznatljiva po kvalitetu usluge, ali i po sigurnosti letova o čemu svjedoči i međunarodno priznanje za sigurnost letova IOSA iz 2008. godine", navodi se u saopćenju BH Airlinesa.