biznis
0

Sutra prezentacija sistema o kretanjima na regionalnim berzama

FENA
Banjalučka berza i kompanija "Europoint Systems“ 4. decembra zajednički organiziraju prezentaciju u prostorijama Privredne komore Republike Srpske o tržištu kapitala RS-a u ovoj godini, a ukazat će i na značaj i ulogu data vendora, odnosno distributera real time podataka.

Istovremeno bit će predstavljena jedinstvena web aplikacija, www.quotestation.com, koja omogućava korisnicima da sve promjene koje se na berzi dešavaju mogu istog trenutka pratiti putem svog računara.

Ova internet aplikacija prati uživo kretanja na Banjalučkoj, Sarajevskoj, Beogradskoj, Ljubljanskoj, Makedonskoj i Montenegro berzi.

Pored podataka s berzi pruža i niz drugih alata neophodnih za donošenje investicionih odluka i nezamjenljiv je za sve one koji žele da uspješno trguju na nekoj od regionalnih berzi.

Skupu u Privrednoj komori RS-a prisustvovat će predstavnici brokerskih kuća, banaka, fondova i drugih finansijskih institucija.

Europoint Systems je jedina kompanija s prostora jugoistočne Evrope koja se bavi poslovima distribucije real time informacija.

Pored stranice, www.quotestation.com Europoint kao zastupnik TENFORE-a iz Londona svojim klijentima nudi i real time informacije sa svjetskih tržišta.

Kompanija pored toga nudi softwerska rješenja namijenjena finansijskim institucijama.