{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra o ispunjavanju uslova za zaključenje stend-baj aranžmana

S
21.6.2009. u 14:58
0
0
Sutra o ispunjavanju uslova za zaključenje stend-baj aranžmana
0
Sutra o ispunjavanju uslova za zaključenje stend-baj aranžmana
Delegacija BiH predstaviće sutra u Beču predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ i Svjetske banke rezultate koje su vlasti BiH postigle u okviru ispunjavanja uslova za zaključenje stend-baj aranžmana sa MMF-om.
Ishod ovih razgovora, odnosno da li je BiH ispunila uslove MMF-a, trebalo bi da bude poznat tokom sutrašnjeg dana.

Iz Ministarstva finansija Republike Srpske /RS/ Srni je potvrđeno da će sastanku prisustvovati ministar Aleksandar Džombić, a da će u delegaciji BiH biti još federalni ministar finansija Vjekoslav Bevanda, predstavnici Centralne banke BiH, entitetskih agencija za bankarstvo, te predstavnici matičnih banaka čije "kćerke" banke djeluju u BiH.

Osim njih, sastanku će prisustvovati predstavnici MMF-a, Evropske centralne banke, Evropske banke za obnovu i razvoj, Evropske investicione banke i Evropske komisije.

Vlada RS utvrdila je prošle nedjelje Prijedlog rebalansa budžeta RS za 2009. godinu, kojim je ušteđeno 70 miliona KM, čime su ispunjene obaveze prema MMF-u za dobijanje prve tranše kredita iz stend-baj aranžmana.

Federalna Vlada usvojila je u petak Prijedlog izmjena i dopuna budžeta FBiH za ovu godinu, koji je neophodan za dobijanje kredita MMF-a. Rebalans budžeta FBiH je na prihodovnoj i na rashodovnoj strani veći za 226.881.385 KM u odnosu na utvrđeni budžet za 2009. godinu, ali je smanjena potrošnja budžetskih korisnika, što je bio jedan od zahtjeva MMF-a.

Ministar finansija FBiH Vjekoslav Bevanda ocijenio je da bi nepotpisivanje ugovora sa MMF-om značilo finansijski slom za FBiH, koja bi do kraja oktobra ostala bez sredstava u budžetu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: