{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra međunarodna konferencija o gasu u JI Evropi

F
10.2.2009. u 13:41
0
0
Sutra međunarodna konferencija o gasu u JI Evropi
0
Sutra međunarodna konferencija o gasu u JI Evropi
U Sarajevu će od 11. do 13. februara biti održana četvrta međunarodna gasna konferencija jugoistočne Evrope o temi ''Uloga prirodnog gasa u regionu jugoistočne Evrope u narednom desetljeću".
Konferencija će okupiti 200 učesnika iz 27 zemalja. Naime, učestvovat će najznačajniji predstavnici gasne privrede, državnih institucija i eminentni stručnjaci iz cijelog regiona te predstavnici zemalja izvoznika gasa Rusije, Irana, Nigerije, Norveške, gasnih kompanija i institucija iz SAD-a, Njemačke, Irana, Turske, Švicarske, Portugala, Nigerije, Argentine, Danske i Austrije...

Konferencija će omogućiti učesnicima da sagledaju mogućnosti snažnijeg razvoja gasne infrastrukture u regionu u interesu ukupnog privrednog razvoja i unapređenja čovjekove okoline.

Po riječima predsjednika Organizacionog odbora Džemala Peljte,cilj konferencije jeste da se razmijene informacije o aktuelnim projektima u izgradnji transportnih kapaciteta u zemljama regiona te da se tješnjom saradnjom subjekata gasne privrede ostvare pretpostavke za veću pouzdanost u snabdijevanju prirodnim gasom.

Za konferenciju je pripremljeno 39 referata, koji će biti prezentirani tokom šest tematskih sesija, dok će osnovne smjernice za rad skupa biti date u pet uvodnih izlaganja koje su pripremili predstavnici Međunarodne gasne unije i evropskih institucija i asocijacija gasne privrede.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: