biznis
0

Sutra javna prodaja zaplijenjene imovine poreznih obveznika

FENA
Porezna uprava Federacije BiH-Kantonalni porezni ured Sarajevo zakazao je za sutra javnu prodaju zaplijenjene imovine zbog izmirenja dužnih poreza šest poreznih obveznika u ukupnom iznosu od 473.000 KM.

Putem javne aukcije bit će ponuđena prodaja zaplijenjene imovine poreznog oveznika „Spiel Mit“ d.o.o, dok će direktnom prodajom biti ponuđena imovina dužnika i to: „Ag-Pik“ d.o.o, „EuroMag“d.o.o, „Tahograf“ d.o.o, „Cerklaž“ i „Poin“ d.o.o.

Prodaja imovine izvršit će se u Kantonalnom poreznom uredu Sarajevo - Odsjeku za prinudnu naplatu u 11 sati.

Predmet javne aukcije poreznog obveznika „Spiel Mit“ su poker aparati čija je procijenjena vrijednost 3.000,00 KM po komadu, dok će u direktnoj prodaji biti ponuđena imovina pet poreznih obveznika - rulet geming mašine, poker aparati, elektropribor, električni utređaji, kancelarijski namještaj, autodijelovi kao i ostali elektromaterijali.

Porezna uprava FBiH će u okviru svojih redovnih aktivnosti, a u skladu sa Zakonom o Poreznoj upravi FBiH nastaviti s postupcima prinudne naplate dužnih obaveza iz cjelokupne imovine dužnika, kao krajnje mjere u svim slučajevima, nakon što se iscrpe svi načini naplate poreznih obaveza koje nisu izmirene u propisanim rokovima, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH.