{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Susret predstavnika sindikata BiH i Federalnog zavoda za statistiku

F
23.1.2008. u 14:48
0
0
Susret predstavnika sindikata BiH i Federalnog zavoda za statistiku
0
Susret predstavnika sindikata BiH i Federalnog zavoda za statistiku
Predstavnici Saveza samostalnih sindikata BiH, predvođeni predsjednikom Edhemom Biberom i Zavoda za statistiku Federacije BiH, koje je predvodio direktor Derviš Đurđević, danas su u Domu sindikata BiH u Sarajevu razgovarali o načinu prikupljanja, obrade i korištenja zvaničnih statističkih podataka u BiH.
Kako se navodi u saopćenju Sindikata, obostrano je ocijenjeno da Federalni zavod za statistiku obavlja važne zadatke i istraživanja i osigurava niz indikatora koji su neophodni za donošenje relevantnih ocjena i kreiranja ukupnog razvoja društva u svim segmentima.

Istaknuto je da je iz nepoznavanja suštine tog posla, u posljednje vrijeme od pojedinaca bilo pokušaja manipuliranja zvaničnim statističkim podacima, da bi se predstavila slika koja odgovara interesima grupa ili jednih naspram drugih.

Neovisnost statistike i statističkih podataka, kako se ističe u saopćenju Sindikata, najvažniji je temelj na kome počiva svaka država, radi dobijanja što realnije slike života i rada i odnosa u jednom društvu.

U tom smislu, dogovorena je dalja saradnja na jačanju rada ove važne institucije, čiji će podaci i Sindikatu služiti kao značajan izvor podataka za vlastite analize i istraživanja, posebno kad je u pitanju položaj radnika i njihovih porodica i ukupnim ekonomsko- socijalnim prilikama u zemlji, kaže se u saopćenju Sindikata BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: