Zajednička godišnja konferencija
0

Šumarskom konferencijom završava sajam INTERIO 2012.

Sarajevo-x.com
Međunarodni sajam šumarstva, drveta, namještaja, unutrašnjeg uređenja i drugih proizvoda od drveta INTERIO 2012, na kojem je učestvovalo više od stotinu izlagača, završava se danas, 19. marta, Zajedničkom godišnjom šumarskom konferencijom, koja će biti upriličena u Domu mladih Skenderija od 9.00 do 16.00 sati.

Na četvrtoj po redu Zajedničkoj godišnjoj šumarskoj konferenciji će se susresti predstavnici nadležnih državnih, entitetskih i kantonalnih institucija, sektora šumarstva u BiH i međunarodnih organizacija.

Teme konferencije bi trebale dati odgovore na brojne probleme sa kojima se susreću poduzetnici, pokrenuti inicijativu za poboljšanje poslovanja i izvoza, te zaštiti domaćih resursa. Unapređenje šumarstva, usklađivanje legislative, reforma u ovom sektoru, zaštita od ilegalne sječe i sinhronizacija djelovanja šumarskog sektora sa drvoprerađivačkim, bit će ključne teme za razgovor na ovoj konferenciji.

Organizator Sajma INTERIO 2012 je Centar Skenderija Sarajevo, a već treću godinu zaredom zajednički nastup bh. drvoprerađivača podržava USAID-SIDA FIRMA projekt. Na velikom izložbenom štandu, površine 400m2, svoju ponudu je predstavilo devet firmi iz Bosne i Hercegovine.

Pored samog sajamskog izlaganja, uz podršku USAID-SIDA FIRMA projekta sajam je i ove godine obuhvatio čitav niz pratećih sajamskih manifestacija. Zajednički nastup na sajmu sa njegovim pratećim manifestacijama se odvija pod sloganom Tradicija za budućnost, koji je korišten i na drugim prestižnim sajmovima u Evropi.