Soft Skills Academy
56

Studenti, unaprijedite svoje profesionalne vještine i prijavite se na besplatnu radionicu

S.H.P.
Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC, Lokalni komenitet Sarajevo već 12 godina nastoji motivirati studente da rade na usavršavanju sebe, svojih vještina i dati im prava usmjerenja ka uspješnoj karijeri.

Tokom niza godina širom Evrope se oformilo 54 komiteta, a komitet u Sarajevu je jedan od najrespektabilnijih. Želja za radom i promjenama u društvu je bila odskočna daska za kreiranje i organizovanje brojnih projekata i radionica čiji su kvalitet prepoznali kako i sami studenti tako i šira javnost. Jedna od njih je i Soft Skills Academy.

Soft Skills Academy Sarajevo je besplatna trodnevna radionica ličnih i profesionalnih vještina, koja podstiče studente na razvoj neformalnih vještina neophodnih za zapošljavanje i uspješnu karijeru.

Ova radionica je izuzetno bitan događaj za studente, jer izlazi iz okvira postojećeg obrazovnog sistema u BiH, pružajući im ono što ne mogu naučiti na fakultetu.

"Treninge drže certificirani EESTEC soft skills treneri. Optimalan broj treninga koji će biti održani je šest, od kojih jedan obično bude na engleskom jeziku. Po završetku radionice, svi učesnici dobijaju certifikat i CV suplement koji mogu priložiti prilikom apliciranja za posao", stoji u saopćenju.

Ove godine radionica će se održati u periodu od 6. do 8. marta. Na radionicu se mogu prijaviti studenti svih fakulteta u Sarajevu, a njih 40 koji se izdvoje svojom prijavom (motivacionim pismom) dobit će priliku biti participant radionice. Svi zainteresirani studenti svoje prijave mogu dostaviti na zvaničnoj web stranici.

Prijave su otvorene do 16. februara 2020. godine.