{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stručnjaci: Rješavajte se dionica, tržišta kapitala će pasti

F
26.9.2012. u 10:17
2
1
Stručnjaci: Rješavajte se dionica, tržišta kapitala će pasti
2
Stručnjaci: Rješavajte se dionica, tržišta kapitala će pasti
Prodajte dionice koje posjedujete, sprema se oštar pad tržišta kapitala! To ulagačima savjetuju stratezi američke banke Goldman Sachs koji su uvjereni da će u posljednjem ovogodišnjem tromjesečju potrese na berzama izazvati činjenica da Sjedinjene Američke Države neće uspjeti izbjeći takozvanu fiskalnu stijenu.
Riječ je o scenariju koji podrazumijeva šok za gospodarstvo u trenutku kada se vremenski "poklope" istek roka u kojem su vrijedile porezne olakšice te start najavljenog smanjivanja budžetske potrošnje, operacije teške 100 milijardi dolara.

David Kostin, strateg spomenute banke tvrdi da će berzovni indeks S&P 500 nakon predsjedničkih izbora potonuti jer će investitori napokon shvatiti da političari neće tako lako uspjeti otkloniti prijetnju fiskalne stijene.

Dok dobar dio analitičara vjeruje da će u Kongresu ipak biti postignut konsenzus o tom pitanju, u Glodman Sachsu su skeptičniji te kažu da su šanse da se problem riješi na toj instanci 1 naprama 3, objavio je CNBC.

Kostin predviđa da će krajem godine S&P 500 pasti s aktualnih 1460 bodova na 1250, da bi se u idućih 12 mjeseci popeo na 1350 bodova.

Stoga ulagačima savjetuju da prodaju dionice koje su u dosadašnjem dijelu godine imale najlošije rezultate, iako brojni analitičari predlažu upravo suprotno, dakle prodaju najvrednijih vrijednosnica.

Kostin pak tvrdi da je strategija koju sugerira bila uspješna u 56 posto slučajeva.

Problematika fiskalne stijene i moguće pogubne posljedice Ameriku bi mogli stajati i vrhunskog kreditnog rejtinga, prenosi poslovni dnevnik.

Na to je 11. septembra upozorila bonitetna agencija Moody's poručivši da će status zemlje ovisiti upravo o (ne)uspjehu političkih pregovora koji će se baviti problemom istodobnog ukidanja poreznih olakšica i smanjenja državne potrošnje.

Inače, Amerika je još lani izgubila vrhunski bonitet kada joj je, prvi put u povijesti ocjenu "AAA" snizio Standard & Poor's.

Agencija je potez obrazložila stavom da tadašnji plan o smanjenju proračunskog manjka ne ide dovoljno daleko da bi se stabilizirala dužnička situacija u zemlji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: