Najbolje agencije
0

Stručni žiri od 25 članova bira najbolje projekte BalCannesa na Weekend Media Festivalu

Klix.ba
Sve agencije za tržišno komuniciranje iz regije pozvane su da do 1. septembra 2017. godine prijave svoje projekte na BalCannes koji će se i ove godine održati u Rovinju u sklopu desetog izdanja Weekend Media Festivala.

Ove godine, najboljih 25 projekata regije odabire najveći žiri do sada, a kojeg čini čak 25 predstavnika klijenata, agencija i novinara koji prate struku. Budući da se i na tržištu sinergijom klijenata, agencija i medija postižu najbolji rezultati, ovogodišnji žiri, kojem će se po prvi put pridružiti predstavnici agencija, ponudit će najkvalitetniju selekciju projekata na BalCannesu do sada.

Najbolje agencije sa sobom će kući ponijeti posebnu nagradu – BalCanneskog lava, a ove godine bit će dodijeljeno njih sedam. Uz glavne nagrade za najbolju agenciju i projekt BalCannesa, te posebnih nagrada žirija agencija, oglašivača i medija, nagrađivat će se najbolji projekt za regionalno tržište i najbolji projekt za inozemno tržište.

I ove godine BalCannes nastavlja sa svojim jedinstvenim konceptom, pa će tako pregled najboljih 25 projekata regije, kao i svi prijavljeni radovi, tokom cijele godine biti dostupni na BalCannes Yellow Pages stranicama.

U organizaciji HURA-e (Hrvatskog udruženja društava za tržišno komuniciranje) i Weekend Media Festivala, šesto izdanje BalCannesa, revije najboljih regionalnih agencija za tržišno komuniciranje, i ove će se godine održati u Rovinju kao dio trodnevnog festivala koji ove godine slavi svoj deseti rođendan.

Prijave za BalCannes otvorene su za sve zainteresirane agencije i provode se isključivo online putem na web stranici www.balcannes.com.

Deseti Weekend Media Festival ove se godine održava od 21. do 24. septembra u prostorima stare Tvornice duhana u Rovinju, pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe. Weekend nije rezerviran samo za predavanja i diskusije već je i mjesto za partyje i networking koji će ove godine biti podignuti na novu razinu. Pomno osmišljen glazbeni program oduvijek je bio jedan od najjačih aduta festivala, a ove godine će biti i iznenađenja prilagođenih velikom jubileju.