biznis
0

Strateško povezivanje grupe HERMES SoftLab i grupe ComTrade

Sarajevo-x.com
Danas je kompanija ComTrade Group dala obavezujuću ponudu za preuzimanje poduzeća HERMES SoftLab, što je ujedno prvi korak u postupku povezivanja dvaju poduzeća. Ukoliko dioničari prihvate ponudu, povezivanjem grupa u srednjoj i jugoistočnoj Europi nastati će najveće međunarodno poduzeće koje će nuditi vrhunske IT usluge i rješenja za različite poslovne segmente, stoji u saopštenju za javnost HERMES SoftLaba.

Strateško povezivanje značiti će odličnu platformu za daljnje širenje poslovanja na tržišta Jadranske regije, zapadne Europe, SAD-a te na Bliski istok. Grupa će prema predviđanjima imati 1.600 zaposlenih, ukupni prihod u visini 300 miliona eura i preko svojih podružnica biti će prisutna u 14 država svijeta. Dioničari imaju na raspolaganju 10 dana da se odluče da li prihvataju ponudu.

Strateško povezivanje poduzeća predstavlja završetak skoro godinu dana trajanja procesa traženja adekvatnog strateškog partnera za HERMES SoftLab, čiji su najvažniji ciljevi ojačati tržišni položaj poduzeća, povećavati potencijal za rast, te ujedno omogućiti izlazak sadašnjim dioničarima HERMES SoftLaba po odgovarajućoj cijeni.

Uprava vjeruje da je u kompaniji ComTrade Group našla idealnog partnera koji će HERMES SoftLabu omogućiti ispunjavanje postavljenih ciljeva. S novim partnerom HERMES SoftLab lakše će ući na tržišta na kojima do sada nismo poslovali te uvelike poboljšati našu prisutnost na tržištima SAD-a i Bliskog istoka.

Uprava HERMES Softlaba smatra da bi uspješna realizacija preuzimanja pozitivno utjecala na poslovanje poduzeća i očekuje da će dioničari prihvatiti ponudu.