{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Strategijski plan i program razvitka energetskog sektora u FBiH

F
14.2.2008. u 15:14
0
0
Strategijski plan i program razvitka energetskog sektora u FBiH
0
Strategijski plan i program razvitka energetskog sektora u FBiH
Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije u četvrtak je čelnim ljudima rudnika ugljena ”Kreka”, ”Banovići”, ”Kakanj” i ”Zenica”, te obiju elektroprivreda u FBiH, BH-Gasa i Terminala Federacije predstavilo Strategijski plan i program razvitka elektroenergetskog sektora u FBiH.
Dokument je izradila stručna skupina utemeljena rješenjem federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Vahida Heće, a prije nego se o Strategiji izjasne Vlada FBiH i federalni parlament, o njoj će se voditi javna rasprava, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Strategijski plan odnosi se na stanje i mogućnosti razvitka elektroenergetskog sektora u Federaciji BiH, ukazujući na prioritete (do 2010. godine), aktivnosti srednjoročnog razvitka (do 2020. godine), te na projekcije do kraja treće decenije ovog stoljeća.

Kroz separate Strategijskim planom obuhvaćeni su ugljen, elektroenergija, prirodni plin, nafta, obnovljivi izvori energije, sustavi centralnog grijanja te ekonomski i ekološki aspekti razvitka.

Kako je istaknuo federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vahid Hećo, riječ je o nakani da se na sveobuhvatan način uredi elektroenergetski sektor.

"Do dokumenta smo došli vlastitim snagama. Očekujem da će se u pripremu njegove finalne verzije uključiti što veći broj stručnjaka iz ove oblasti", kazao je Hećo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: