{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Strategijom razvoja Jablanice predviđeno izmještanje magistralnih puteva iz grada

F
26.6.2007. u 11:18
0
0
Strategijom razvoja Jablanice predviđeno izmještanje magistralnih puteva iz grada
0
Strategijom razvoja Jablanice predviđeno izmještanje magistralnih puteva iz grada
Općinsko vijeće Jablanica na sutrašnjem zasjedanju razmatrat će i usvojiti strateški plan razvoja Općine do 2011. godine, koji je prošao sve procedure javne i stručne rasprave, rekao je za Agenciju FENA Omer Karić, stručni savjetnik načelnika Općine za informiranje i odnose s javnošću.
Strateški plan razvoja obuhvata oko 200 razvojnih projekata, a temelji se na povoljnom geoprometnom položaju, prirodnim resursima (granit, gips, hidropotencijali), povoljnim uvjetima za razvoj ljetnjeg, zimskog i lovno-ribolovnog turizma.

Grad Jablanica je na raskrsnici magistralnih putova M-16 i M-17 i jedan od prioriteta u strategiji razvoja je izmještanje magistralnih puteva koji prolaze kroz gradsko središte, proširenje trotoara i izgradnja podvožnjaka u Ostrošcu kod škole te rekonstrukcija visećeg mosta Ostrožac - Glodnica.

Najčešće spominjani prijedlog u javnoj raspravi je proširenje dionice puta Podstijenje - Lug, izgradnja rudnika gipsa i fabrike regips - ploča, rekonstrukcija gradske kanalizacione mreže i izgradnja prečistača otpadnih voda na cijelom području općine.

Za gradsku sportsku dvoranu već je određena lokacija i izvođač radova, a informaciju o gravitacionom vodovodnom sistemu Šanica za snabdijevanje grada vodom, vijećnici će razmatrati na sutrašnjoj sjednici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: