|

Strani investitori se sve više interesuju za tržište kapitala u BiH

Strani investitori se sve više interesuju za tržište kapitala u BiH
0
F
FENA
4.11.2009. u 10:32
0
komentara
0

dijeljenja
Strani investitori se sve više interesuju za tržište kapitala u BiH
ASA Brokers, jedina brokerska kuća sa Sarajevske berze (SASE) koja svoje analize objavljuje na Bloombergu, najvećem pružaocu informacija investitorima u svijetu, primjećuje povećanje interesa stranih investitora za tržište kapitala u BiH, saopćeno je iz te brokerske kuće.
„Primijetili smo da su naše analize u posljednje vrijeme pratile velike investicione banke kao što su Wells Fargo, Fortis bank, Citigroup Global Markets Limited, Merrill Lynch i Barclays Capital, a interesiranje su iskazali i značajni slovenski i austrijski investitori“, kaže Sergio Ermacora, direktor ASA Brokersa.

Objavljivanjem svojih analiza na Bloombergu, svjetskim kompanijima koje žele investirati u BiH, kako ističu iz ASA brokersa, otvoren je prozor i sada iz prve ruke mogu dobiti sve potrebne informacije o domaćim kompanijama, ali i pratiti njihovo zanimanje.

Iz ASA Brokersa također ističu da će do kraja godine ta brokerska kuća biti agent dviju emisija vrijednosnih papira na SASE-u (jedna dokapitalizacija i jedna primarna emisija obveznica).
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.