{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Štrajkači Feroelektra nisu prihvatili prijedlog rješenja za isplatu plata

F
FENA
20.1.2009. u 17:43
0
0
Štrajkači Feroelektra nisu prihvatili prijedlog rješenja za isplatu plata
0
Štrajkači Feroelektra nisu prihvatili prijedlog rješenja za isplatu plata
U prostorijama Vlade FBiH danas je održan sastanak s predstavnicima Uprave Feroelektra d.d Sarajevo i Štrajkačkog odbora na kojem se raspravljalo o problemu neisplaćenih plata i drugih prava radnika Feroelektra. Iako je Uprava Feroelektro d.d. prema ocjeni predstavnika Vlade i premijera ponudila realno, razumno i u ovakvoj situaciji jedino moguće rješenje svih spornih pitanja, te putem svog predstavnika izrazila spremnost na razgovor i kompromis, predstavnici štrajkačkog odbora demonstrativno su napustili sastanak te odbili bilo kakva rješenja i bilo kakve pregovore.
Uprava Feroelektra smatra da predstavnici koji su došli na pregovore jednostavno nemaju za cilj ispunjenje obaveza koje su deklarativno tražili, nego je u pozadini cijelog ovog slučaja nešto treće.

Uprava Feroelektra d.d. u saopćenju navodi da će u toku sutrašnjeg dana pismenim putem još jedanput zatražiti od štrajkača prihvaćanje sporazuma koji jamči daljnji rad i razvitak firme Feroelektro d.d.

Uprava Feroelektra je izrazila zahvalnost predstavnicima Vlade i premijeru, koji je imao obzira, te koji je za razliku od drugih saslušao, te uvažio i mišljenje Uprave društva, stoji u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: