{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Strabagu" uručena odluka o dodjeli koncesija za izgradnju autoputeva u RS-u

F
19.2.2008. u 11:45
0
0
"Strabagu" uručena odluka o dodjeli koncesija za izgradnju autoputeva u RS-u
0
"Strabagu" uručena odluka o dodjeli koncesija za izgradnju autoputeva u RS-u
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uručio je danas predstavnicima firme „Strabag“ iz Beča Odluku o dodjeli koncesije za izgradnju, korištenje i održavanje mreže autoputeva u RS-u.
Entitetska Vlada nedavno je prihvatila samoinicijativnu ponudu o dodjeli koncesija „Strabagu“, a Čubrilović je podsjetio da počinju razgovori o izradi konkretnog ugovora o tom projektu, koji bi trebali biti završeni u roku od 90 dana.

Vlada RS-a će formirati pregovarački tim i izabrati konsultanta kako bi se došlo do konačnog ugovora sa “Strabagom” o izgradnji mreže autoputeva u RS-u, koja bi trebalo da se završi do kraja 2015.godine.

Planirana je izgradnja putnih pravaca: Banja Luka - Doboj u dužini od 72 km, Glamočani - Kupres 110 km, Doboj - Jakeš 46 km, autoputa Banja Luka - Novi Grad (Bosanski Novi) u dužni od 71 km, zatim autoputa Jakeš - Šamac - Bijeljina 98 km, te autoputa od Laktaša do Gradiške u dužini od 35 km.

Ministar Čubrilović je rekao da, kada je u pitanju eksproprijacija, postoji mogućnosti rješavanja tog pitanja, odnosno varijanta da „Strabag“ osigura povoljan kredit Vladi RS-a za rješavanje pitanja eksproprijacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: