{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stipendisti Fondacije Hastor konkurentniji i spremniji za tržište rada

13.3.2013. u 09:06
0
1
Stipendisti Fondacije Hastor konkurentniji i spremniji za tržište rada
0
Stipendisti Fondacije Hastor konkurentniji i spremniji za tržište rada
Druga generacija "Programa razvoja pripravnika Fondacije Hastor" kojeg organizuje ASA i Prevent grupacija ulazi u završnu fazu. Naredne sedmice će dvadeset i jedan stipendista Fondacije, odnosno polaznik ove obuke dobiti certifikat o uspješno završenom programu iz područja poslovnih vještina, koje će im pomoći da se odmah uklope u bilo koju radnu sredinu.
U prošlogodišnjem programu učestvovalo je četrnaest stipendista, a većina njih je nakon obuke dobila priliku da svoje prvo radno iskustvo stekne u vodećim bh. kompanijama.

Jedana od njih je i Esma Husika, stipendistica i volonterka Fondacije Hastor koja je nakon obuke svoj pripravnički staž započela na Aljazeeri Balkans, međunarodnoj televizijskoj mreži. Esma je u zadnjih godinu dana radila kao prevodilac na Al Jazeeri Balkans.

Sanja Haller, Esmina supervizorica na Al Jazeeri kaže: "Esma spada u one energične mlade ljude koji ne bježe od posla i jedva čekaju priliku da u praksi pokažu šta su naučili na fakultetu. Svoju priliku na 'Al Jazeeri Balkans' je shvatila veoma ozbiljno, trudeći se da održi korak sa starijim i iskusnijim kolegama. Već nakon nekoliko mjeseci Esminog boravka u AJB, primijetan je napredak koji je postigla, ne samo profesionalni, već i u pogledu samopouzdanja."

Goran Milić, direktor vijesti i programa Al Jazeere Balkans kaže: "Rado smo se odazvali inicijativi Fondacije Hastor. Pružiti šansu mladim ljudima da dobiju prvo radno iskustvo je neprocjenjivo."

Nezaposlenost mladih je jedan od gorućih problema u našoj zemlji. Neusklađenost tržišta rada sa obrazovnim sistemom dodatno otežava situaciju. Upravo ovaj program stipendistima Fondacije Hastor sa univerzitetskim diplomama bez radnog iskustva omogućava uvid u stvarno stanje i potrebe tržišta rada, te ih priprema za prvi kontakt s poslodavcem.

Pored Aljazeere Balkans zahvalnost Fondacije Hastor ide i kompanijama Microsoft, Mtel, Centrotrans-Eurolines, Coca Cola, Hercegovina Auto i Vetpromet d.o.o. Kalesija koje su prepoznale važnost ove plemenite misije i najboljim stipendistima omogućile obavljanje pripravnikčkog staža.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: