Nakon gasne mreže
210

Stanovnici sarajevske ulice Harisa Kurtovića na Aneksu dobili asfalt

A. B.
Nakon distributivne gasne mreže, stanovnici ulice Harisa Kurtovića u naselju Aneks, od jučer su dobili i asfalt.

Kako su iz Općine Novi Grad naveli, prethodno je završena izgradnja blizu pola kilometra gasovoda, na koji će se moći priključiti oko 50 domaćinstava. Priključenje stambenih objekata na gasnu mrežu vrši KJKP "Sarajevogas", prema ranije izrađenom projektu.

Nakon izgradnje glavnog voda i tamponiranja ceste, položen je asfaltni sloj, riješena odvodnja oborinskih voda, te su postavljeni šahtovi i slivničke rešetke. Time je ovaj dio naselja uz gasnu mrežu, po prvi put dobio i asfaltiranu cestu.

"Izgradnja gasne mreže nastavljena je u Dobroševićima, gdje je u dva kraka Dobroševićke ulice položeno 300 metara gasnog voda sa mogućnošću za priključenje 20 stambenih objekata. Preostalo je da se u ovoj ulici uradi još oko 1.300 metara gasne mreže, nakon čega će se radovi nastaviti u Ulici 14 juni, gdje će se raditi oko 300 metara gasne mreže, a potom i asfaltiranje makadamske ceste", naveli su iz Općine Novi Grad.

Ovim projektom bit će izgrađena 2,3 kilometra gasne mreže, za šta je Općina Novi Grad iz budžeta izdvojila 172.000, dok je Federalno ministarstvo okoliša i turizma sufinansiralo projekat sa 85.000 KM.