{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Srbijagas" preuzima paljanski "Gaspromet"

S
8.8.2009. u 09:37
0
1
"Srbijagas" preuzima paljanski "Gaspromet"
0
"Srbijagas" preuzima paljanski "Gaspromet"
Srpski "Srbijagas" uskoro će preuzeti preduzeće "Gaspromet" sa Pala u Republici Srpskoj /RS/, najavio je generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.
Bajatović je naveo da u RS očekuju da će se time stvoriti preduslovi za priključenje ovog dijela BiH na planirani krak gasovoda Južni tok.

On je za "Politiku" rekao da je strategija "Srbijagasa" da, tamo gdje postoje velika nenaplaćena potraživanja, kao u slučaju pančevačke "Azotare", paraćinske Fabrike stakla, kinkindskog Metalurško-sirćetnog kompleksa, postane većinski vlasnik i pokaže da je moguće partnerstvo vlade, javnih preduzeća i privatnog kapitala.

Bajatović je ponovio da domaćinstva priključena na gas, toplane i industrija koja troši ovaj energent ne bi trebalo da brinu da predstojeće sezone grijanja neće imati dovoljno gasa, čak i u slučaju nove gasne krize.

On je podsjetio da je juče sa predstavnicima "Gasproma" u Beču dogovoreno da ruski partner obezbijedi skladištenje 200 miliona kubika gasa u Mađarskoj, koje bi se koristile u slučaju potrebe za potrošače u Srbiji, a da će podzemno skladište gasa Banatski Dvor biti završeno u novembru u tehničkom smislu, a pun kapacitet biti postignut do 2012. godine.

"Ono što nama sada bitno je da, ukoliko bude nove gasne krize zbog odnosa Rusije i Ukrajine, 'Srbijagas' može da obezbedi na duži vremenski rok sigurno grejanje, odnosno da bezbolno prebrodi eventualne gasne probleme", dodao je Bajatović.

On je rekao da se, u skladu sa najavljenom gradnjom gasovoda "Južni tok", ozbiljno razmišlja i pregovora sa ruskim partnerom o izgradnji još nekog skladišta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: