{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sprind: Pri kraju realizacija projekta vrijednog 8,5 miliona eura

F
5.3.2008. u 15:42
0
0
Sprind: Pri kraju realizacija projekta vrijednog 8,5 miliona eura
0
Sprind: Pri kraju realizacija projekta vrijednog 8,5 miliona eura
Kompanija "Sprind" predstavila je danas visokoregalno skladište u sarajevskom naselju Rajlovac, čiji su građevinski radovi pri kraju. Trenutno se vrši montaža metalnih regala koji će biti ujedno i noseća konstrukcija cijelog objekta. Sve građevinske i druge radove izvode domaće firme. Ukupna vrijednost projekta je oko 8,5 miliona eura.
Prema riječima direktora "Sprinda" Draška Jeličića cjelokupan projekt se radi po tehnologiji švicarske firme "Stöcklin", koja je nosilac ovoga projekta i koja će dati kompletnu inžinjering podršku da bi se tehnike korištenja modernog skladišnog sistema u potpunosti savladale i domaći mladi stručnjaci dokazali da znaju raditi po evropskim standardima.

Iako je cjelokupan tehnološki proces funkcioniranja skladišta automatiziran, kako navodi direktor Jeličić, bit će uposleno najmanje 40-ak radnika.

Grupacija MIMS Sarajevo polovinom prošle godine počela je izgradnju visokoregalnog skladišta, kapaciteta 12.000 paletnih mjesta, a koji bi prema ranijim najavama trebao biti u funkciji u prvoj polovini ove godine.

Jedan od ciljeva novoizgrađenog objekta bit će povezivanje s drugim distributivnim centrima u cijeloj BiH na poslovima skladištenja proizvoda prije svega domaćih proizvođača.

Gost na prezentaciji bio je načelnik Općine Novi Grad Damir Hadžić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: