|

Sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja

Sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja
0
F
FENA
1.12.2008. u 17:05
3
komentara
0

dijeljenja
Sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja
Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora BiH Dragan Vrankić i austrijski vicekancelar i ministar financija Wilhelm Molterer potpisali su danas u Beču Sporazum između BiH i Republike Austrije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu.
Današnji potpisani sporazum između dviju prijateljskih država, koje su i dosad iznimno dobro surađivale, svakako će dati poticaj daljnjem jačanju ekonomskih veza posebice jer Republika Austrija zauzima prvo mjesto među deset zemalja koje su direktno investirale u BiH, saopćeno je iz bh. ministarstva.

"U razdoblju od 1994. do 2007. godine direktne investicije iz Austrije su iznosile gotovo milijardu i 300 milijuna eura što je iznad jedne četvrtine u ukupnim stranim ulaganjima. Ulagano je prije svega u bankarski sektor kao i sektor ostalih financijskih usluga a na popisu značajnih stranih gospodarskih partnera Austrija je pri samom vrhu Sporazumom o izjegavanju dvostrukog oporezivanja uklanjaju se porezne zapreke za ulaganja a unaprjeđuje se i kulturna, znanstvena, športska suradnja dviju država te pridonosi razvijanju suradnje poreznih tijela", kazao je ministar Vrankić.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...