biznis
0

Split: Otvoren sajam "GAST 2008."

FENA
U Splitu je danas svečano otvoren sajam "GAST 2008.", jedna od najvećih sajamskih manifestacija u Republici Hrvatskoj, čija je profesionalnost priznata u domaćim i međunarodnim poslovnim krugovima, priopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Bosna i Hercegovina se ove godine predstavlja kao zemlja - partner na ovom izuzetno atraktivnom sajmu na 1700 metara četvornih prostora. Na sajmu je prisutno preko 150 izlagača, od čega je 80 u sklopu udruženja i asocijacija i 70 pojedinačnih kompanija, došlo prezentirati svoje ponude i usluge iz 21 zemlje svijeta.

Manifestaciju je otvorio izaslanik predsjednika Republike Hrvatske župan splitsko-dalmatinski kao pokrovitelj Ante Sanader. U ime Bosne i Hercegovine kao vođa bh. izaslanstva i kao predsjedatelj Organizacijskog odbora zamjenik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH nazočnima se obratio Vilim Primorac.

Primorac je naglasio kako je predstavljanje Bosne i Hercegovine, ne samo na Sajmu u Splitu već i u cijeloj regiji, pa i šire imperativ izgradnje promotivnog koncepta i otvaranje mogućnosti za izgradnju poslovnih kontakata koji će biti na dobrobit svih sudionika Sajma, kako iz BiH tako iz Hrvatske i šire.

Otvorenju Sajma prisustvovali su ministar Petar Čobanković, kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Ive Sanadera, članovi Vlade Federacije BiH, predstavnici Vanjskotrgovinske komore BiH i mnogi drugi uvaženi gosti.

U sklopu Sajma organiziran je također bogat program kulturnih događanja koji je započeo cjelodnevnom prezentacijom u sajamskom prostoru, a nastavlja se "Bh večeri" u Dioklecijanovim podrumima, uz dva filma "Nebo iznad krajolika" i "Živi i mrtvi", te kazališnom predstavom "Bljesak zlatnog zuba", a sve uz glazbenu podlogu "Imamović trio".

Na sajamskom prostoru održat će se i prezentacija Turističke zajednice Tuzlanske županije.

Sudeći prema najavljenoj posjeti bh. štandu, utisak je kako se vraća interesiranje hrvatskih gospodarstvenika i ponuđača prema Bosni i Hercegovini, stoji u priopćenju.