{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Špirićeva podrška udruženju "Kupujmo i koristimo domaće"

F
18.7.2007. u 14:55
0
0
Špirićeva podrška udruženju "Kupujmo i koristimo domaće"
0
Špirićeva podrška udruženju "Kupujmo i koristimo domaće"
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić primio je danas u Sarajevu Admira Kapu, predsjednika Udruženja „Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH“.
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH je podržao aktivnosti ove nevladine organizacije usmjerene na podsticanje domaće proizvodnje i smanjenje trgovinskog deficita Bosne i Hercegovine. Pozvao je Udruženje da Vijeću ministara BiH dostavi konkretne zahtjeve i da koristeći se Sporazumom o saradnji Vijeća ministara s nevladinim organizacijama ostvaruje dnevnu saradnju s nadležnim ministarstvima.

Kapo je upoznao predsjedavajućeg Špirića o aktivnostima ove nevladine organizacije, usmjerenim na buđenje svijesti bh. stanovništva da kupuje i koristi domaće proizvode i o aktivnostima čiji cilj je da se ostvari bolji plasman bosanskohercegovačkih proizvoda na tržištima van BiH.

Predsjednik Udruženja „Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH“ Admir Kapo je naveo da Udruženje okuplja 143 kompanije iz BiH, saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: