biznis
0

Špirićeva podrška udruženju "Kupujmo i koristimo domaće"

FENA
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić primio je danas u Sarajevu Admira Kapu, predsjednika Udruženja „Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH“.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH je podržao aktivnosti ove nevladine organizacije usmjerene na podsticanje domaće proizvodnje i smanjenje trgovinskog deficita Bosne i Hercegovine. Pozvao je Udruženje da Vijeću ministara BiH dostavi konkretne zahtjeve i da koristeći se Sporazumom o saradnji Vijeća ministara s nevladinim organizacijama ostvaruje dnevnu saradnju s nadležnim ministarstvima.

Kapo je upoznao predsjedavajućeg Špirića o aktivnostima ove nevladine organizacije, usmjerenim na buđenje svijesti bh. stanovništva da kupuje i koristi domaće proizvode i o aktivnostima čiji cilj je da se ostvari bolji plasman bosanskohercegovačkih proizvoda na tržištima van BiH.

Predsjednik Udruženja „Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH“ Admir Kapo je naveo da Udruženje okuplja 143 kompanije iz BiH, saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.