{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Špirić primio predstavnike Udruženja banaka BiH

F
18.2.2009. u 16:49
0
0
Špirić primio predstavnike Udruženja banaka BiH
0
Špirić primio predstavnike Udruženja banaka BiH
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić razgovarao je danas u Sarajevu s predstavnicima Udruženja banaka BiH o mogućim mjerama za prevazilaženje efekata globalne ekonomske krize na našu zemlju.
Špirić je naglasio neophodnost očuvanja povjerenja u komercijalne banke, ističući da taj proces mora biti dvosmjeran. Pozvao je banke da iznađu mogućnost smanjenja postojećih kamatnih stopa na kreditna sredstva, uz istovremeno povećanje kamatnih stopa na štednju stanovništva.

Špirić je izrazio očekivanje da će banke adekvatno pratiti sektore koji su u funkciji očuvanja stope rasta bruto društvenog proizvoda i zaposlenosti u BiH. Predstavnici banaka su se saglasili s Špirićem da je potrebno govoriti "jednim glasom" i održavati redovne sastanke.

Upoznali su predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH s problemima koji se javljaju u primjeni Zakona o sprečavanju pranja novca i Zakona o javnim nabavkama. Takođe su ukazali da se zakonski propisi koji regulišu oblast dohotka i poreza u Brčko Distriktu bitno razlikuju od entitetskih i da to stvara probleme poreskim obveznicima.

Predsjedavajući Špirić je rekao da će o ovim problemima biti riječi i na Fiskalnom vijeću BiH, saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: