S-Real
0

Sparkasse Bank osnovala agenciju za nekretnine

Sarajevo-x.com
Nedim Džafić
Nedim Džafić
U aprilu je počela sa radom agencija za posredovanje u prodaji i kupovini nekretnina Sparkasse Bank pod nazivom S-Real, čije je sjedište u zgradi centrale banke u sarajevskom Importanne centru.

Agencija će nuditi kompletan set usluga kupcima i prodavcima nekretnina, od standardnih poput posredovanja, promocije i savjetovanja do posebnih servisa koji nisu tipični za agencije. Ovo je, prije svega usluga povoljnije procjene vrijednosti nekretnine, koju svaki kupac mora imati, ako finansira kupovinu kreditom.

Dodatno, S-Real uvezuje klijenta sa kreditnim odjelom banke, pojednostavljuje i ubrzava proces odobravanja kredita, ako se on odluči za kreditiranje preko Sparkasse Bank.

Direktor S-Real-a, Nedim Džafić pojašnjava svrhu agencije: "Cilj nam je, da klijent koji želi prodati ili kupiti nekretninu kod nas dobije kompletan servis na jednom mjestu –nebankarsku uslugu kroz pronalazak odgovarajuće nekretnine putem agencije, konsalting i asistenciju u rješavanju administrativnih pitanja, a zatim zatvaranje kruga kroz bankarske usluge, prije svega u smislu kreditiranja kupaca. Osnovni benefit za klijenta je, da kroz korištenje seta usluga dobija kompletniji, brži i povoljniji servis."

Agencija već ima zaključene ugovore sa prodavcima stanova u novogradnji poput BH Servis Vogošća, UNIMO –HM i Velbos, a vezanje za uslugu banke znači, da kupci stanova u ovim objektima imaju nižu kamatnu stopu na kredite.

Upravo po ovom principu će se realizirati i svi budući ugovori sa investitorima u stanogradnju.