|

Sony povećao profit četiri puta

Sony povećao profit četiri puta
8
S
SRNA
1.8.2017. u 13:09
14
komentara
8

dijeljenja
Sony povećao profit četiri puta Foto: EPA
Japanski gigant industrije elektronike i zabave Sony saopštio je danas da je skoro učetvorostručio neto profit u periodu od tri mjeseca do juna, zahvaljujući dobroj prodaji komponenti za pametne telefone i kamere, kao i prihodima od poslova sa videoigrama.
Sony navodi da je u drugom kvartalu ove godine ostvario profit od 730 miliona dolara, što je skoro četiri puta više nego u istom periodu prošle godine.

Japanska kompanija suočena je godinama sa problemima u poslovanju, a direktor Kazuo Hirai preduzeo je sveobuhvatne mjere da bi se kompanija vratila u profit, prenio je AFP.

Kompanija je odustala od nekih poslova i prodala je pojedina odjeljenja, poput segmenta za laptope Vaio. Sonyjevo odjeljenje za filmove prošle godine je zabilježilo gubitak od milijardu dolara.

Ove godine je za 40 posto povećana prodaja poluprovodnika, koji obuhvataju senzore za kamere mobilnih telefona. Ta proizvodnja prošle godine je bila otežana velikim zemljotresima na jugu Japana.

Kompanija je povećala prihode i od industrije videoigara i mrežnih usluga, uključujući popularnu konzolu PlayStation i softverske proizvode.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...