{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Snijeg izazvao veliki broj kvarova na mreži

F
13.10.2009. u 12:29
0
2
Snijeg izazvao veliki broj kvarova na mreži
0
Snijeg izazvao veliki broj kvarova na mreži
Foto: Arhiv
Snježne padavine sinoć su uzrokovale veliki broj kvarova na srednjonaponskoj elektrodistributivnoj mreži pa je veliki broj naselja ostao bez napajanja električnom energijom, saopćeno je danas iz Elektroprivrede BiH.
Posebno teška situacija je na području općine Olovo, Pazarića, Tarčina, Ilijaša i Nišića.

U Kantonu Sarajeva bez napajanja električnom energijom ostalo je kompletno trafopodručje Ilijaša, na području Nišića bez električne energije je 57 trafopodručja, u Vogošću 12 TP, na području Rajlovca 44 TP, u Trnovu 34 TP, Hadžićima pet TP, na području Pazarić-Tarčin 27 TP i na Gladnom Polju 20 trafopodručja.

U Zeničko-dobojskom kantonu bez napajanja električnom energijom u općini Olovo je 45 trafopodručja, u Varešu 50 TP, Brezi 21 TP, Visokom 51 TP, Kaknju 115 TP, Zenici 30 i Begovom Hanu 42 trafopodručja.

U Srednjobosanskom kantonu bez napajanja električnom energijom ostalo je područje Gornjeg Vakufa na 16 trafopodručja, u Fojnici šest TP, Busovači dva TP, Kiseljaku pet TP, Novom Travniku 15 i u Travniku 40 trafopodručja.

U Unsko-sanskom kantonu trenutno je bez napona šest trafostanica.

Prema prikupljenim podacima Elektroprivrede BiH, ovog jutra do 10.00 sati dežurnim elektrodistributivnim službama prijavljen je i veliki broj kvarova na niskonaponskoj mreži.

Na terenu su sve mobilne ekipe Elektrodistribucija spomenutih područja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: