Preduzeće "Sarajevo-šume"
0

Smjenili direktora i štrajkovali tri dana zbog doprinosa

Sarajevo-x.com
Od ponedeljka do danas trajao je štrajk radnika "Sarajevo-šuma" koji su bili nezadovoljni kompletnim stanjem u ovom kantonalnom preduzeću. Oko 40 radnika je obustavilo proizvodnju u sektoru šumske uprave jer im nisu uplaćivani doprinosi za penziono-invalidskog osiguranja kao i plate za april ove godine.

Ove informacije nam je saopštio vršilac dužnosti direktor Zejnil Berilo, dosadašnji šef Sektora za lov i lovni turizam tog preduzeća, a koji je ovu funkciju preuzeo u petak od smjenjenog direktora Nusreta Curića.

Za naš portal Berilo je potvrdio da su u srijedu u firmu pozvani kantonalni finansijski inspektori koji će utvrdi ko je odgovoran za loše stanje u firmi koja je, prema njegovim riječima, pod hipotekom.

On je kazao kako su im svi računi blokirani, ali je ipak, nakon održanog sastanka s radnicima, pristao da udovolji svim njihovim zahtjevima, te im obećao da će do isplate aprilske plate doći u roku od 10 dana.

"Naravno da će im biti uplaćeni i svi doprinosi na plate, a koji do sada nisu bili. Imam potpunu podršku radnika u svojim nastojanjima da uvedem pozitivne promjene u ovom preduzeću, kao i da nastavim sa smjenama odgovornih koji su firmu doveli u ovakvo stanje", kazao je Berilo.