Promo
0

Sa Addiko karticama posjetite najposjećeniju zemlju na svijetu

I. P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Iako možda svi nemamo spremne liste sa odredištima za put oko svijeta, svi sigurno maštamo o posjeti kulturnom centru svijeta, fantastičnoj Francuskoj.

Popis razloga za posjetu Francuskoj je beskrajan. A zašto je Francuska najposjećenija zemlja na svijetu, odnosno zašto biste svoj slijedeći odmor trebali konačno isplanirati u Francuskoj, pročitajte u nastavku.

Vrtoglave ljepote krajolika Francuske čine alpske planine, prekrasne livade, farme, rijeke i sjajne plaže. Francuska je vodeće svijetlo u kulturi, umjetnosti i gastronomiji naše planete. Dala je svijetu ideju "slobode, jednakosti i pravde", zajedno s nebrojeno mnogo drugih kulturnih vrijednosti. Glavni grad Francuske, Pariz, ispunjen je baroknim dvorcima, ali i arhitektonskim ostvarenjima moderne umjetnosti i spektakularnim javnim trgovima.

Ajfelov toranj i dalje je kulturni simbol Francuske, dok su Jelisejska Polja srce i duša Pariza. Međutim, Pariz, iako najprimamljivije, nije jedino odredište koje morate posjetiti u Francuskoj, pomaknite se prema sjeveru i dočekat će vas prekrasna polja i fotogenična sela, a jug prekriva prelijepa obala Sredozemnog mora s gradovima kao što su Nica, Kan, Marsej, Sen Trope itd.

Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock

Gdje god odete u Francuskoj naići ćete na promjenu reljefa i krajolika, a s njima zajedno mijenjat će se i okusi francuske kuhinje. Glamurozni gradovi, fantastični muzeji, luksuzne plaže, kulinarski raj, te svjetski centar kulture i mode, natjerat će vas da poželite da nikad ne odete, upravo zato je Francuska na svim našim listama!

Budžet

Let Sarajevo-Pariz može koštati od 400 do 700 KM, međutim ako ste avanturističkog duha i uživate u krajolicima usput, u Francusku možete otići i autobusom, a aranžmani u turističkim agencijama koštaju oko 400 KM. Ako više uživate u komotnosti, turističke agencije u svojim ponudama imaju i odlične ponude za obilazak Francuske, koje svakako možete i personalizirati po svojoj mjeri, što bi vas moglo koštati od 1.500 do 2.500 KM. U svakom slučaju, ponuda agencija je bogata, ali u svojih sedam ili deset dana odmora sigurno nećete stići uklopiti sve ljepote Francuske.

Putovanje iz snova

Ako trenutno niste u finansijskoj mogućnosti da ostvarite svoju želju i posjetite Francusku, možda se vaša sreća krije u Addiko Mastercard nagradnoj igri. Ako ste korisnik Addiko Mastercard® platnih kartica, te tokom jednog mjeseca u periodu od 01.06. do 30.09.2019. napravite najmanje 5 POS transakcija karticom automatski učestvujete u nagradnoj igri u kojoj možete osvojiti vaučer za putovanje u vrijednosti od 7.000 KM. Više detalja o nagradnoj igri potražite na addiko.ba, na likovima OVDJE i OVDJE.