|

Sa Addiko bankom otputujte na Madagaskar

Sa Addiko bankom otputujte na Madagaskar
14
Klix.ba
23.6.2019. u 13:23
0
komentara
14

dijeljenja
Sa Addiko bankom otputujte na Madagaskar
Iako neki među nama uživaju u udobnosti svog doma i najbolje se odmore na kauču dnevne sobe, ipak je više onih kojima odmor predstavlja priliku za istraživanje svakog kutka ove planete.
Mnoštvo je egzotičnih destinacija o kojima smo slušali ili gledali reportaže na TV, koje su nam izgledale nedostižnima, a koje su danas nadohvat ruke. Ukoliko ste i sami avanturista, a niste sigurni koji kraj svijeta biste slijedeći mogli posjetiti, sigurno će vas zanimati šta sve možete vidjeti, a i koliko će vas sve to koštati na fantastičnom Madagaskaru.

Zašto Madagaskar?

Smješten nekoliko stotina kilometara od obale Mozambika, Madagaskar je jedno od najupečatljivijih jedinstvenih mjesta na Zemlji. Zlatne obale, planine, vrtoglavi grebeni, prašume, ali i strmi kanjoni dom su su nevjerovatnom broju životinjskih vrsta, od kojih se 90% ne nalazi nigdje drugo na planeti. Na Madagaskaru postoji nešto za svakoga, bilo da se želite opustiti na netaknutim plažama ili zakoračiti u netaknutu prašumu.

Ilustracija: Shutterstock Ilustracija: Shutterstock


Bijeli pijesak, palme i azurne vode čine Madagaskar jednim od najljepših destinacija u Indijskom okeanu, i iako je nekima to najbolji razlog da posjete ovo ostrvo, Madagaskar ima još toliko toga za ponuditi. Na primjer, na ovom mjestu se možete družiti sa više od stotinu endemskih vrsta zabavnih lemura u različitim nacionalnim parkovima ove zemlje, vidjeti preko 200 vrsta jedinstvenih ptica, roniti sa morskim kornjačama, ili za one hrabrije, kit-ajkulama čija je prosječna veličina oko 10 metara. Pored najraznovrsnijih životinja, Madagaskar je prepun nevjerojatnih krajolika, ali možda je najupečatljiviji od svih vanzemaljski krš Nacionalnog parka Tsingy de Bemaraha. Prije otprilike 200 miliona godina, morsko dno vapnenca se izdiglo stvarajući ogromni plato. Vremenom je plato erozirao i na kraju postao gusta "šuma" nazubljenih vapnenačkih stijena, kanjona, slapova i gotovo neprobojnih šuma. Za prave avanturiste, Madagaskar je pravo otkriće!

Put i smještaj za Madagaskar

Ukoliko rezervišete na vrijeme i pažljivo isplanirate put do Madagaskara, avionska karta Sarajevo - Antananarivo koštat će vas oko 1.800 KM po osobi. Obzirom da će let sa presjedanjem trajati 13-14 sati, i u međuvremenu ćete posjetiti još jedan ili dva aerodroma, ukoliko se odlučite za ovaj put, za saputnika odaberite nekoga ko će cijeniti vaš avanturistički duh i ko će zajedno s vama uživati u putovanju. Iako ćete na Madagaskaru sigurno uvijek biti u pokretu, u turističkim gradovima moguće je pronaći smještaj za dvoje za sedam dana za oko 1.000 KM, ali i jeftinije.

Ilustracija: Shutterstock Ilustracija: Shutterstock


Ukoliko vam se ne da razmišljati i planirati put samostalno, vjerujemo da će neka lokalna putnička agencija potruditi da vam izađe u susret i pripremi ponudu za posjetu ovom fantastičnom ostrvu.

Najbrži put do putovanja iz snova

Ako je avanturista u vama spreman na otkrivanje "osmog kontinenta", ali još uvijek niste u mogućnosti finansirati jedan ovakav put, probajte okušati svoju sreću u toku Addiko Mastercard nagradne igre. Ako ste korisnik Addiko Mastercard® platnih kartica, te tokom jednog mjeseca u periodu od 01.06. do 30.09.2019. napravite najmanje 5 POS transakcija karticom automatski učestvujete u nagradnoj igri u kojoj možete osvojiti vaučer za putovanje u vrijednosti od 7.000 KM, što će biti sasvim dovoljno za egzotični Madagaskar. Više detalja o nagradnoj igri potražite na addiko.ba, na likovima OVDJE i OVDJE.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.